ГЕРБ vs БСП: Бедност сега? А при вас пенсиите бяха $3, заплатите $5-6

Властта спряла контрабандата и напълнила хазната
521
ГЕРБ vs БСП: Бедност сега? А при вас пенсиите бяха $3, заплатите $5-6
Снимка: БГНЕС

На критиките на БСП за провала в социалната политика на управляващите, от ГЕРБ припомниха т.нар. Виденова зима.

"Тридесет и няколко години след мрачното управление на БСП и срамната зима на 1996 г. трябва да бъде припомнено как хората се редяха на опашки, пенсионерите взимаха 3 долара, а работещите заплати от 5-6 долара. Тази срамна зима от управлението на БСП трябва да бъде припомнено на младите", обяви от името на ГЕРБ Аллександър Иванов.

По думите му изсветляването на икономиката и борбата с контрабандата е позволило в хазната да влязат средства, които да се използват за увеличение на пенсиите, за скок на минималната работна заплата.

"Събраните приходи многократно надвишават тези събирани през началото на управлението на първия мандат на Бойко Борисов и това показва запушването на дупките, в които изтичаха милиарди левове, които трябваше да бъдат похарчени за нови училища, зали, магистрали. Само последното правителството на Борисов е направило повече от всички на БСП за българските пенсионери и деца", отсече Иванов.

Той припомни и помощта от 50 лева в ковид кризата, която получат пенсионерите, както и значителния скок на учителските заплати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още по темата: БСПГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравиха социализъма и беднотията, забравиха Лукановата и Вииденовата гладни зими!Пенсионерите дрънчаха с празни тенджери по площадите...Много бързо забравихте и ще страдаме от това.Та ние не спираме да страдаме. С всички тези партии с еднакъв корен..
448
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само герб отричат соца! """"""Много умствено скопени българи тука! От къде произлизат ГЕРП бе скъпи? Бивши и все още настоящи комунисти! Българите 30г. все още не могат да разберат, че бъдеще ще има само без БСП/ГЕРП/ДПС! Всичко друго само те не!""""""Не обиждайте, де!Грешка на изказа.Просто допълнете Не само герб отричат (единствено на думи) соца!и става вярно!!!
447
2
 
0
 
! Отговори
Уважаеми преди 3 години
Политиците ни наричат таргетни групи.Излизат по телевизора,радио,Интернет,пишат тук,наемат агитатор за селата, и всеки говори каквото ние би трябвало да искаме да чуем и така печелят гласоподаватели.Има и друг начин с плащане или сплашване.Като спечелят си правят каквото си искат.Поради това трябва да ги сменяме на всеки избори докато не се научат.Като БСП,ГЕРБ,ДПС,ВМРО,АТАКА трябва да се изтрият от политиката окончателно.Гласувайте за няко нов и поне с малко акъл.
446
4
 
1
 
! Отговори
Богати ли сме? преди 3 години
До Така е ..: България никога не е била по-богата? След три мандата на Бойко имаме милион и 270 хиляди пенсионери с пенсии под 380 лева. И това по данни от финансовият министър на Бойко за коледните надбавки през декември 2019 (тогава бяха под 360, а с последната индексация - под 380). А от тях има хора, които са работили по 40 години.А БСП отдавна предлага преизчисляване на всички пенсии. Така че всеки може да реши от кого какво да очаква.
445
5
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До Пенсионер: Наясно ли си как се променя България? Изоставаме и от предпоследните в ЕС.По времето на Станишев по БНП на глава от населението бяхме на едно ниво с Румъния. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад нея. Те вървят напред като костенурка, ние - като ***. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.А как ще управлява БСП БСП е партия, която е управлявала не веднъж и понесла негативите на прехода. Но при нормална политическа обстановка ще управлява по-добре от ГЕРБ
444
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравиха социализъма и беднотията, забравиха Лукановата и Вииденовата гладни зими!Пенсионерите дрънчаха с празни тенджери по площадите...Много бързо забравихте и ще страдаме от това.
443
1
 
2
 
! Отговори
Пян Гъ до 489 преди 3 години
То и тебе те е родила жена, но пред закона не сте едно едно лице, а всеки отговаря за СЕБЕ СИ. Ще ти дам награда, ако ми кажеш по твоята логика коя партия не е свързана с БКП/ДС/КГБ.
442
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 483 GBOКаквото и да означава!Не само герб отричат соца! Много умствено скопени българи тука! От къде произлизат ГЕРП бе скъпи? Бивши и все още настоящи комунисти! Българите 30г. все още не могат да разберат, че бъдеще ще има само без БСП/ГЕРП/ДПС! Всичко друго само те не!
441
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Апартаментите масово по 1600 евро квадрата в софия... каква е тая бедност хахаха
440
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, за заемите се похвали. Колко милиарда станаха? Помниш ли основният ти аргумент за свалянето на Орешарски?
439
3
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Какво за къщи говорите? Аз няма пари едни *** да си купя. Отпред ако се скъсат от чесане добре,че може по бързо да се вади кат потрябва. Старата и тя до кат спя ми е изпрала резервните и сега не зная кое е отпред и кое отзад. Иначе кат ги подуша и се разбира.
438
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Значи през лошия соц.родителите ти строяха къща.Ти сега можеш ли да си построиш къща с една заплата?"Вашите родители не са ли строили къща/апартамент? Къде живяхте?На баща ми години наред удържаха заплатата за материалите! Години! Наскоро намерихме документите за това.Трудът беше от роднини и приятели! Връщан с труд!Сега си купих апартамент, повечето пари от баща ми! След промените, успя да работи и да получава заслужено за труда си! Иначе -само със заем, като него в соца плащаш години!
437
0
 
9
 
! Отговори
Щщщ преди 3 години
Каквото и да е било преди 89 г., важен е крайният резултат-фалит на държавата!
436
2
 
7
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
До 373 Анонимен"Те като нямат каквп да кажат от ГРОБ и се връщат 30г назад, лош социализъм нз си какво. Бълнуват, че ако не бяха комунистите нямаше да има какво да крадът до ден днешен. Никога повече ГРОБ. Ще пеем 31 години демокрация стигат."Не само герб отричат соца! Някои още искаме демокрация!Но! Досега 31 г. НЯМА демокрация. Социалистите тогава ни излъгаха и си направиха ЛЪЖЕдемокрация! Те направиха преврата, не народът! А ние вярвахме!Това имаме сега и берем плодовете им ще!
435
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Гледам тук един пенсионер си докарва допълнително,като хвали хунтата.Сигурно същото е правил и за Бай Тошо.Натегачи и *** винаги е имало и ще има.Бог да ги прости.
434
8
 
2
 
! Отговори
До477 преди 3 години
Значи през лошия соц.родителите ти строяха къща.Ти сега можеш ли да си построиш къща с една заплата?
433
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според гербавите,страна от ЕС ,в която хората получават 300евро заплата и 150 евро пенсия ,си е направо богата.Сигурно съдят за това по пълните си чекмеджета.
432
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Увеличението на приходите идва от все по големия рекет върху малкия, среден бизнес и обикновения човек. Да не забравяме че до 2009 година България имаше двуцифрен икономически растеж. Това защо не ни го припомни годподина гербераст
431
1
 
9
 
! Отговори
Пацu преди 3 години
Да те управляват комунисти,е все едно да имаш глиcти...
430
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Айде бе! Дрънкаш глуупости...Изобщо не беше така с лагерите, явно просто не знаеш или лъжеш. Няма да те светвам как точно беше, но ще ти кажа, че всяко дете, което искаше, можеше да иде на лагер на символична цена поне веднъж годишно""Моля, не обиждайте. Ако вие "дрънкате глупости", на мен не ми е навик! И не ме "светвайте". Живях тогава, помня!Родителите ни не можеха да си позволят повече. Строяха къща, гледаха 2 деца.Явно, някои "всички" деца са ходили, но за нас цените бяха високи!